ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CNBC: Κίνδυνος να μην πάρει η Ελλάδα νέα χρηματοδότηση

CNBC: Κίνδυνος να μην πάρει η Ελλάδα νέα χρηματοδότηση
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην λάβει χρήματα από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ΕΕ από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς δεν έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο CNBC.

«Η Ελλάδα είναι πίσω από το πρόγραμμα σε σχέση με όσα πρέπει να γίνουν», ανέφερε ο αξιωματούχος στο CNBC.

Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξέδωσαν έκθεση για τις μεταμνημονιακές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας «πως υπάρχουν καθυστερήσεις σε δεκαέξι μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις που έπρεπε να είχαν γίνει στο τέλος του 2018».

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου, όταν και πρόκειται να δημοσιευθεί η δεύτερη έκθεση των θεσμών. Η έκθεση αυτή είναι κρίσιμη για την απόφαση που θα πάρει το Eurogroup για τα 750 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα. Η συγκεκριμένη δόση είναι η πρώτη από τις δύο ισόποσες δόσεις που μπορεί να λάβει η Ελλάδα από το 2018 ως το 2022.

Αμετάβλητη άφησε την αξιολόγηση της Ελλάδος ο οίκος Fitch

Τσίπρας - Καμμένος: Από το βελούδινο διαζύγιο στην σκληρή αντιπαράθεση

Τι σημαίνει το μαψυλάκας που είπε ο Ζουράρις στη Βουλή

«Τον Μάρτιο, θα συζητήσει το Eurogroup κατά πόσον θα λάβουν την πρώτη δόση από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών. Η απόφαση συνδέεται με αυτή τη δεύτερη έκθεση, οπότε αν το Eurogroup κρίνει ότι έχουν μείνει πολύ πίσω, τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει τον Μάρτιο» τόνισε ο αξιωματούχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ