ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιθώριο λίγων εβδομάδων για τα προαπαιτούμενα βλέπει ο Ρέγκλινγκ

Περιθώριο λίγων εβδομάδων για τα προαπαιτούμενα βλέπει ο Ρέγκλινγκ
ESM

«Ορισμένα θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτά, αλλά η Ελλάδα έχει λίγες εβδομάδες στη διάθεση της για να τα ολοκληρώσει μέχρι να συνταχθεί η αναφορά των θεσμών».Την απάντηση αυτή έδωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ μετά το πέρας του Eurogroup, ερωτηθείς για την προοδο στα μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα.

Σε ερώτηση αναφορικά με το πότε θα υπάρξει εκταμίευση των 644 εκατ. ευρώ από τα ομόλογα ANFAs και SMPs και τι πρέπει να γίνει ώστε να προχωρήσει αυτή η εκταμίευση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας είπε πως η απόφαση για τη συγκεκριμένη εκταμίευση θα ληφθεί στο επόμενο Eurogroup στις 11 Μάρτιου και θα εξαρτηθεί τόσο από την έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν (στις 28/2) όσο και από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

«Είμαστε όλοι σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές και ξέρουμε ότι εργάζονται πολύ σκληρά. Δεν ξέρω να σας πω ακόμη τι θα γίνει στο επόμενο Eurogroup, το οποίο τελικά θα αποφασίσει», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού σε Ισπανία και Ελλάδα ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί είπε πως το όλο ζήτημα «εξαρτάται από την εθνική ισορροπία ρίσκων και επιλογών».

Να σημειωθεί πως ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 11% και στην Ισπανία κατά 22%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ