ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών

Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών

Δημοσιευθήκαν στη Διαύγεια οι τοποθετήσεις των νέων γενικών γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών , οι οποίες φέρουν την υπογραφή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, στην θέση του παραιτηθέντος Νικόλαου Θεοχαράκη.

Ο κ. Κουτεντάκης είχε ενεργή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς τόσο στο Brussels Group και εκπροσωπεί ήδη την Ελλάδα στο Euro Working Group. Έχει στενή συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος είναι και ο πολιτικός του προϊστάμενος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο κ. Κουτεντάκης έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Warwick. Έλαβε το διδακτορικό του το 2006 στα Οικονομικά της Εργασίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Παράλληλα, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο Πέτρος Τριάρχης στη θέση του Μιχαήλ Χατζηθεοδώρου.

Ο κ. Τριάρχης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα και είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ως στέλεχος σε τμήματα πωλήσεων και οικονομικής διεύθυνσης.

Διετέλεσε Οικονομικός Διαχειριστής σε σημαντικά τεχνικά έργα στην Ελλάδα και τα τελευταία 5 χρόνια συμμετείχε σε μεγάλα αντίστοιχα κοινοπρακτικά σχήματα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, όπου απέκτησε ευρεία γνώση του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Από τον Απρίλιο του 2015 είχε αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε και η αποδοχή παραίτησης του Προϊσταμένου Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαου Φράγκου. Τη συγκεκριμένη θέση αναμένεται να καταλάβει η στενή συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου Έλενα Παπαδοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ