ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «σφυρί» βγαίνει σήμερα η βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Τήνο

Στο «σφυρί» βγαίνει σήμερα η βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Τήνο
EUROKINISSI

Το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει ξανά σήμερα για τους οφειλέτες της εφορίας. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επανέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών και βγάζει στο σφυρί ακίνητα φορολογουμένων με απλήρωτους φόρους.

Σήμερα εκποιείται η πολυτελής, παραθαλάσσια βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Καρδιανή Τήνου, με τιμή εκκίνησης 1.400.000 ευρώ.

Ο ιστορικός διευθυντής της Ελευθεροτυπίας, Σεραφείμ Φυντανίδης, που απεβίωσε το 2014, ήταν από τους πρώτους που ανακάλυψαν την Τήνο ως προορισμό διακοπών.

Γι’ αυτό τον λόγο αγόρασε μια έκταση και έχτισε εκεί το δικό του καταφύγιο. Τη διακόσμηση του σπιτιού την επιμελήθηκε η σύζυγός του Βιργινία Βεντουράκη. Σήμερα, η τοποθεσία είναι γνωστή ως «ο όρμος του Φυντανίδη».

Διαβάστε επίσης:
Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει για τα ζευγάρια
ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2019: Δείτε πότε θα πληρωθεί και ποιοι δικαιούχοι αποκλείστηκαν
Το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη θα καλύπτει 250.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Το ακίνητο που πλειστηριάζεται είναι μοναδικό. Είναι μια μονοκατοικία με δυο ξενώνες επιφάνειας 564 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είναι κτισμένη σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 5,6 στρεμμάτων και διαθέτει πισίνα εμβαδού 40 τ.μ. Η βίλα βγαίνει σε πλειστηριασμό για οφειλή ύψους 4,6 εκατ. ευρώ. Δεν είναι η πρώτη φορά. Η διαδικασία έχει επαναληφθεί και άλλες φορές, όμως όλοι οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί απέβησαν άκαρποι.

Η ΑΑΔΕ όμως συνεχίζει τους πλειστηριασμούς. Στις 6 Μαρτίου θα βγάλει στο σφυρί 12 ακόμα ακίνητα οφειλετών και η λίστα συνεχώς μεγαλώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ