ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχές Μαρτίου η εφαρμογή της ρύθμισης για τις ασφαλιστικές οφειλές

Αρχές Μαρτίου η εφαρμογή της ρύθμισης για τις ασφαλιστικές οφειλές
ΕΣΕΕ

Tάχιστα και με γενικό συντονισμό θα προχωρήσει το πλαίσιο ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών, δεσμεύθηκε η Έφη Αχτσιόγλου στη συνάντηση της με τη διοίκηση της ΕΣΕΕ.

Στόχος σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας είναι να ισχυροποιηθεί η θέση των επιχειρηματιών που κινδυνεύουν λόγω των διαδοχικών οφειλών. Ειδικότερα για την ρύθμιση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, που είναι και στην άμεση αρμοδιότητα του Υπουργείου, η Έφη Αχτσιόγλου βεβαίωσε τους εκπροσώπους του εμπορίου ότι, η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου έτσι ώστε να αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα από τα μέσα Μαρτίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο για τον νέο κατώτατο μισθό, η επικείμενη ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές και οι συνταξιοδοτικές δυνατότητες των οφειλετών. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα ΟΑΕΔ όπως τα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-49 αλλά και το «επίδομα ανεργίας» των επιχειρηματιών.

Σε παρατήρηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ ότι οι επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, δεν παίρνουν το επίδομα ανεργίας που προβλέπεται από το νόμο, η Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει τα συγκεκριμένα άκαμπτα εισοδηματικά κριτήρια που εμποδίζουν την σχετική υπαγωγή.

Διαβάστε επίσης:

ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2019: Δείτε πότε θα πληρωθεί και ποιοι δικαιούχοι αποκλείστηκαν
Επιστροφή φόρου σε 1.000.000 πολίτες: Ποιοι και πώς θα πάρουν τα χρήματα
Πώς θα ξεπεράσει το σκόπελο των κρατικών ενισχύσεων το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Με το τέλος της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, τόσο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ όσο και η υπουργός συμφώνησαν ότι, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και χώρο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ