ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηταράκης: Φοβάται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Μηταράκης: Φοβάται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας
EUROKINISSIΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για κινδυνολογία και λάσπη κατηγορεί το υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης με αφορμή δήλωση του πρώτου πως το πρόγραμμα της ΝΔ θα φέρει δραστική μείωση συντάξεων.

«Στις τελευταίες της στιγμές, η κυβέρνηση επιδίδεται στο μοναδικό που ξέρει να κάνει καλά: την κινδυνολογία και τη λάσπη. Βλέπει πλέον ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό έχει την ευρεία αποδοχή από το κοινωνικό σύνολο» σημειώνει ο Νότης Μηταράκης συμπληρώνοντας πως «οι πολίτες, και κυρίως οι νέοι, για πρώτη φορά άκουσαν για ένα σύστημα ανταποδοτικό, για οριζόντια μείωση εισφορών που θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα για όλους. Για ένα ασφαλιστικό που δεν θα στραγγαλίζει την οικονομία και εργασία, αλλά τα αποθεματικά των ταμείων θα επανεπενδύονται στη χώρα παράγοντας πολλαπλασιαστικά πλούτο».

«Αυτούς φοβάται η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας: Τους Έλληνες που πλέον απαιτούν αυτό που είναι αυτονόητο για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Υψηλές αποδόσεις για τις εισφορές τους και αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους. Αυτοί οι Έλληνες θα δείξουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από την κυβέρνηση» καταλήγει.

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στο πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης της ΝΔ, σχολίασε ότι «τυχόν εφαρμογή του θα προκαλέσει μείωση των συντάξεων και μάλιστα δραστική.»

Όπως επεσήμανε, «αυτό είναι αναπόφευκτο να συμβεί αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα που μιλάει για εν γένει οριζόντια μείωση κατά 5% των ασφαλιστικών εισφορών.»

Διαβάστε επίσης:

Αχτσιόγλου: Ποινικές κυρώσεις σε όσους δεν καταβάλλουν αύξηση στον κατώτατο μισθό
Αναδρομικά: Ποιοι θα πάρουν πίσω τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα
ΟΑΕΔ: Πώς θα ενταχθούν στη 2η ευκαιρία πρώην αυτοαπασχολούμενοι που χρωστούν στον ΕΦΚΑ

Αυτό, σύμφωνα με τον Τάσο Πετρόπουλο, «παράγει ετήσιο αρχικό έλλειμμα τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση, που σημαίνει μείωση των συντάξεων κατά το μέρος που δεν της περικόψαμε εμείς.»

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η μείωση των συντάξεων κατά τρία δισεκατομμύρια αναπαράγεται με ένα τρόπο αρνητικής μόχλευσης μέσα στην οικονομία.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ