Παρατείνεται έως την 1η Ιουλίου η μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων στην ΤτΕ
Μια παράταση με «προεκλογικό άρωμα» παρείχε το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα κανονικά εξέπνεε η προθεσμία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στον ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος. Ωστόσο, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, η σχετική διαδικασία παρατάθηκε για 125 ημέρες, έως την 1η Ιουλίου 2019.
Η παράταση κρίθηκε σκόπιμη δεδομένου ότι «απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για την λειτουργική και τεχνική προσαρμογή των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο Θεσμοθετημένο Σύστημα Λογαριασμών Θησαυροφυλακίου».
Σε κάθε περίπτωση, όσοι δεν συμβιβαστούν θα έρθουν αντιμέτωποι από την 1η Ιουλίου με μαχαίρι στις επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού και καρατομήσεις των Διοικητικών Συμβουλίων. Όσοι φορείς αντιδράσουν και δεν θα συμμορφωθούν στις οδηγίες του ΓΛΚ, η απόφαση προβλέπει για αυτούς παύση του διοικητικού συμβουλίου και «μαχαίρι» στις κρατικές επιχορηγήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταθέσεις των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται στα 16,5 δισ. ευρώ. Από τα 16,5 δισ. ευρώ τα 8,7 δισ. ευρώ αφορούν σε προθεσμιακές καταθέσεις. Συνολικά οι ΟΤΑ έχουν 2 δισ. ευρώ κατατεθειμένα στις τράπεζες.
SPONSORED
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους
01:00
Κρήτη: Τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο φέρεται να ετοίμαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος
00:45
Επεκτείνεται σε κομμωτήρια, καθαριστές, νοσοκομεία η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
00:30
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57