Reuters: Νέα έξοδο στις αγορές το Μάρτιο εξετάζει η Ελλάδα
Στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές τον Μάρτιο, με την έκδοση νέου ομολόγου, αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση της διαδικασίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, η Ελλάδα σκοπεύει να αντλήσει 5-7 δισ. ευρώ από τις αγορές ομολόγων το 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της.
«Εάν οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές, ίσως εκδώσουμε ένα νέο ομόλογο, πιθανόν τον επόμενο μήνα», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.
«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα την διάρκεια. Το ποσό θα είναι ανάλογο με την έκδοση του πενταετούς», πρόσθεσε, τοποθετώντας έτσι στα 2,5 δισ. ευρώ το ποσό της έκδοσης.
Σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου κυμαίνεται στο 3,72%, σε χαμηλά επίπεδα έτους.
Μεξικό: Νέο πλήγμα στα καρτέλ ναρκωτικών με δύο συλλήψεις ηγετικών στελεχών - Αντίποινα με οδοφράγματα
07:34
H επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη και οι τεχνικές συνομιλίες για ΑΟΖ
07:27
Ιράν: Στους 155 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό του σχολείου στη Μινάμπ
07:23
ΤΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ»: ΗΠΑ και Ιράν σε νέο διπλωματικό αδιέξοδο: Γιατί ο Τραμπ εμφανίζεται επιφυλακτικός για τη νέα πρόταση της Τεχεράνης
07:13