Αλλάζει το νέο ποινολόγιο για τον ΦΠΑ
Αλλάζει το καθεστώς προστίμων για παραβάσεις ΦΠΑ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το νέο καθεστώς διαχωρίζονται για πρώτη φορά τα πρόστιμα για άλλες φορολογικές παραβάσεις από αυτές του ΦΠΑ.
Έτσι, αν οι φορολογούμενοι υποπίπτουν εκτός από την παράβαση της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ή της άσκησης επαγγέλματος χωρίς την υποβολή σχετικής δήλωσης στην εφορία και στην παράβαση της υποβολής ανακριβούς δήλωσης ή της μη υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, τότε τα πρόστιμα για τις πρώτες περιπτώσεις αφαιρούνται από το πρόστιμο για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβών δηλώσεων και μειώνονται ως προς το τελικό ύψος τους.
Παράλληλα, με την ΠΝΠ προβλέπεται ότι για τις περιπτώσεις στις οποίες το φύλλο ελέγχου εκδόθηκε έως και την 1η Φεβρουαρίου 2016, η δυνατότητα επιβολής μέτρων για τη διασφάλιση του Δημοσίου (π.χ. δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών) για παραβάσεις σχετικές με την έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων, νόθευσης στοιχείων, έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων καθώς και αποδοχής αυτών, γίνεται με τα προηγούμενα όρια φοροδιαφυγής, που θεωρούνται πιο «χαλαρά».
Όσκαρ 2026: Θρίαμβος για το «One Battle After Another» – Τα μεγάλα βραβεία σε Τζόρνταν και Μπάκλεϊ
05:09
Τι αλλάζει στα ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ: Ποιοι οι νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές
05:00
Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρήση αιγιαλού - Ποιους αφορά
04:00
Διακοπές Πάσχα: Στις 3 Απριλίου η τελευταία ημέρα μαθημάτων στα σχολεία - Οι αργίες του 2026
03:00