Αλλάζει το νέο ποινολόγιο για τον ΦΠΑ
Αλλάζει το καθεστώς προστίμων για παραβάσεις ΦΠΑ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το νέο καθεστώς διαχωρίζονται για πρώτη φορά τα πρόστιμα για άλλες φορολογικές παραβάσεις από αυτές του ΦΠΑ.
Έτσι, αν οι φορολογούμενοι υποπίπτουν εκτός από την παράβαση της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ή της άσκησης επαγγέλματος χωρίς την υποβολή σχετικής δήλωσης στην εφορία και στην παράβαση της υποβολής ανακριβούς δήλωσης ή της μη υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, τότε τα πρόστιμα για τις πρώτες περιπτώσεις αφαιρούνται από το πρόστιμο για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβών δηλώσεων και μειώνονται ως προς το τελικό ύψος τους.
Παράλληλα, με την ΠΝΠ προβλέπεται ότι για τις περιπτώσεις στις οποίες το φύλλο ελέγχου εκδόθηκε έως και την 1η Φεβρουαρίου 2016, η δυνατότητα επιβολής μέτρων για τη διασφάλιση του Δημοσίου (π.χ. δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών) για παραβάσεις σχετικές με την έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων, νόθευσης στοιχείων, έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων καθώς και αποδοχής αυτών, γίνεται με τα προηγούμενα όρια φοροδιαφυγής, που θεωρούνται πιο «χαλαρά».
Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοιχτή για όλους τους ΑΦΜ η πλατφόρμα την Κυριακή
01:00
Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
00:30
Σύλληψη πρώην αστυνομικού στην Πάτρα για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών - Χειροπέδες και στον γιο του
23:59
Οι 24 ώρες του Μακρόν στην Αθήνα: Οι σχέσεις «μπετόν αρμέ», οι εννιά συμφωνίες και το «θα είμαστε εδώ για σας»
23:50