Ξεκίνησε η έκδοση του 10ετούς ομολόγου
Ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου ενώ το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε ότι όρισε ως αναδόχους για την κοινοπρακτική έκδοση τις τράπεζες BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs και J. P. Morgan.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει «στο κοντινό μέλλον», ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.
Το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 4% ή και χαμηλότερα και στοίχημα πλέον είναι μόνο η υπερκάλυψη.
Το μεσημέρι, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κυμαίνονταν στο 3,62%.
Το κλίμα στην αγορά θεωρείται θετικό έπειτα και από τη διπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's την Παρασκευή στο Β1 από Β3 με σταθερές προοπτικές.
Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε έκδοση 10ετούς ομολόγου ήταν στις 11 Μαρτίου 2010, όταν αντλήθηκαν 5 δισ. ευρώ.
Εμπαπέ: Πώς ένα αστείο για τον «Μεγάλο Τιμιονέρη» της Κίνας του κοστίζει εκατομμύρια
12:32
Λήξη συναγερμού στα Εξάρχεια: Ρούχα και sleeping bag τα ύποπτα αντικείμενα
12:26
ΕΔΟΦ: Διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί αλλαγής των προδιαγραφών της φέτας ΠΟΠ
12:20
Από τη μάχη με τις φλόγες, σημαιοφόρος: «Νιώθω περηφάνια» - Η μητέρα του Στέφανου στο CNN Greece
12:18