ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ φέρνει πολυνομοσχέδιο - Ποιους αφορά

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ φέρνει πολυνομοσχέδιο - Ποιους αφορά
Pixabay

Από την περασμένη Παρασκευή έχει κατατεθεί στη Βουλή πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με διατάξεις που αφορούν στη διάσπαση της ΔΕΠΑ για την αποκρατικοποίησή της, την εκκαθάριση του ΙΓΜΕ και τη σύσταση στη θέση του της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και πληθώρα άλλων διατάξεων.

Βάσει του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα γίνουν τουλάχιστον 279 προσλήψεις. Οι 200 αφορούν στις προσλήψεις εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ, στη νέα εταιρεία ΔΕΠΑ Εμπορίας, και οι 79 στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Για την ακρίβεια στην πρώτη περίπτωση δεν αναφέρονται με σαφήνεια, αλλά ήδη οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου ξεκινούν τις προσλήψεις.

Σε ότι αφορά στη ΡΑΕ ρυθμίζονται θέματα παράκαμψης του ΑΣΕΠ ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις με fast track διαδικασίες. Για τη νέα αρχή, την ΕΑΓΜΕ, αν και προβλέπονται στις διατάξεις του νόμου 220 οργανικές θέσεις, δεν συνυπολογίζονται στις προσλήψεις, καθώς ήδη στο ΙΓΜΕ απασχολούνται 190 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μεταφερθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ