ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 10% μειώνεται ο φόρος μερισμάτων

Στο 10% μειώνεται ο φόρος μερισμάτων
EUROKINISSI

Στη μείωση σε 10% από 15% του φορολογικού συντελεστή µε τον οποίο φορολογούνται σήμερα τα μερίσματα, καθώς και του συντελεστή παρακράτησης φόρου για μερίσματα, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις».

Με την τροπολογία μειώνεται ο φόρος που επιβάλλεται στο εισόδημα από μερίσματα που αποκτούν τα φυσικά πρόσωπα και αντίστοιχα ο συντελεστής παρακράτησης φόρου στο εισόδημα από μερίσματα που αποκτούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και οι νομικές οντότητες, από 15% σε 10% για το φορολογικό έτος 2019 και επόμενα, προκειμένου να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των εν λόγω εισοδημάτων, ως κίνητρο για τις επενδύσεις.

Δεδομένου ότι η εν λόγω ρύθμιση ισχύει για εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2019 και εφεξής από τις προτεινόμενες διατάξεις θα επέλθει επί του κρατικού προϋπολογισμού ετήσια μείωση εσόδων, από το έτος 2020 και εφεξής, την οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει σε 45 εκατ. ευρώ περίπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ