ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα άκρα η διαμάχη Ρουμελιώτη - ΤτΕ: Προβληματισμός από SSM

Στα άκρα η διαμάχη Ρουμελιώτη - ΤτΕ: Προβληματισμός από SSM
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Με προβληματισμό παρακολουθούν στελέχη του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM) την αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας και του προέδρου της Attica Bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος της Attica Bank απέστειλε νέο εξώδικο προς την Τράπεζα της Ελλάδας το οποίο γνωστοποίησε και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με αυτό ζητεί εκ νέου να του παραδοθούν και να σταλούν και στην ΕΚΤ καθώς και σε όλα τα αρμόδια όργανα, τα επίμαχα έγγραφα στη βάση των οποίων ο ίδιος τελεί υπό έλεγχο από τη ΤτΕ.

Ο κ. Ρουμελιώτης είχε προσκληθεί την περασμένη Δευτέρα στην Τράπεζα της Ελλάδας για ακρόαση, καθώς του προσάπτεται πως αν και μη εκτελεστικός πρόεδρος λειτουργεί σαν να φέρει εκτελεστικά καθήκοντα. Ο ίδιος ωστόσο δεν παρουσιάσθηκε στην ΤτΕ καθότι δεν του δόθηκαν τα έγγραφα τα οποία ζητούσε προκειμένου να ενημερωθεί και να καταρτίσει σχετικό υπόμνημα.

Κύκλοι του προέδρου της Τράπεζας Αττικής ανέφεραν χθες ότι ο ίδιος έλαβε επιστολή από τον Διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ Σπύρο Παντελιά μέσω της οποίας του ανακοινώθηκε ότι «η ΤτΕ θα διαβουλευτεί με την ΕΚΤ και μετά θα σταλεί το θέμα της επιβολής κυρώσεων σε βάρος του για εξέταση στην Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της ΤτΕ».

Χθες ο κ. Ρουμελιώτης από την συχνότητα της ΕΡΤ εξαπέλυσε επίθεση σε Στουρνάρα, Παντελιά και Πανταλάκη, αφήνοντας αιχμές για το ότι επέτρεψαν να διογκωθούν τα δάνεια του Ομίλου Καλογρίτσα και πως επιχείρησαν να μεταφέρουν σε fund δάνεια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εξελίξεις που ο ίδιος επέκρινε και για αυτό και στοχοποιήθηκε.

Υποστήριξε ότι «η κεντρική τράπεζα εργαλειοποιήθηκε από τον Διοικητή της για να παίξει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια» και πως ο κ. Στουρνάρας έχει «βεντέτα» με τον ίδιο που κρατά πολλά χρόνια. Για το Σπύρο Παντελιά κατήγγειλε ότι είναι κατηγορούμενος για κακουργήματα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ για τον Θόδωρο Πανταλάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Attica Bank δήλωσε ότι έχει τρεις διώξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ