Το τέλος των capital controls προαναγγέλλει η κυβέρνηση
«Υπάρχει συγκεκριμένος οδικός χάρτης, με τη συμφωνία και την εποπτεία της ΤτΕ και είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών εντός του 2019» υποστήριξε σε συνέντευξη του στη Ναυτεμπορική ο Δημήτρης Λιάκος.
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρθηκε και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις ρυθμίσεις χρεών προς εφορία και ταμεία επισημαίνοντας συγχρόνως τα οφέλη για τους πολίτες και την αγορά.
Ερωτηθείς επ' αυτού, ο Δ. Λιάκος αναφέρει: «Κρίνουμε σκόπιμο να εφαρμοστούν αυτές οι ρυθμίσεις για τα χρέη και τις εισφορές, γιατί θα έχουν άμεσο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Θα δοθεί ξανά κινητικότητα στην αγορά και κατ' επέκταση αυτό θα βελτιώσει την εισπραξιμότητα των φόρων».
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρεται και στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, ενώ μιλά και για τους συνεπείς δανειολήπτες, που επίσης απασχολούν την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει με τα τραπεζικά ιδρύματα.
SPONSORED
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2% σημείωσε το ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2026
12:30
«Προ των πυλών» το καλοκαίρι: Ποιες περιοχές θα δουν τα πρώτα 36αρια - Πού θα συνεχιστούν οι βροχές
12:24
Επιστολή παραίτησης της Έφης Αχτσιόγλου στον πρόεδρο της Βουλής - Την διαδέχεται ο Γ. Δραγασάκης
12:21
Πράσινο φως από ESM στην Ελλάδα για την πρόωρη εξόφληση 6,95 δισ. ευρώ από το πρώτο Μνημόνιο
12:19