ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Άφαντα» τα ενημερωτικά σημειώματα συνταξιούχων

«Άφαντα» τα ενημερωτικά σημειώματα συνταξιούχων
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο «σκοτάδι» εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες παλιοί (πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου) συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις επανυπολογίστηκαν.

Ο επανυπολογισμός των συντάξεων ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αν και το υπουργείο Εργασίας έλεγε ότι θα φαινόταν στα εκκαθαριστικά - ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων του Ιανουαρίου.

Στους συνταξιούχους επικρατεί οργή και αγανάκτηση για την ενέργεια αυτή του υπουργείου Εργασίας, το οποίο εδώ και ένα τρίμηνο κλείδωσε το σύστημα έκδοσης ενημερωτικών σημειωμάτων των συντάξεων (εκτός ΟΓΑ) και αυτά δεν αναρτώνται.

Για τις συντάξεις Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου εκκαθαριστικά - ενημερωτικά σημειώματα δεν υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και ουδείς παλιός συνταξιούχος γνωρίζει πώς επανυπολογίστηκε με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξή του, ποια είναι η εθνική και ποια η ανταποδοτική σύνταξη που του αναλογεί, καθώς και ποια είναι η περιβόητη προσωπική διαφορά.

Για κυβερνητική μεθόδευση για την απόκρυψη από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους των μειωμένων συντάξεων που προκύπτουν από τον νόμο Κατρούγκαλου κάνουν λόγο σε κοινή ερώτησή τους προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου, οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Μιχάλης Τζελέπης.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει και να παραπλανά τους συνταξιούχους, προκειμένου να αποφύγει – όπως νομίζει – την οργή τους, αποκρύπτοντας με μεθοδεύσεις την προσωπική διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, όπως προβλέπει το άρθρο 14 του Ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ