ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΕΦΚΑ αποφασίζει για την επόμενη ημέρα στην Attica Bank

Ο ΕΦΚΑ αποφασίζει για την επόμενη ημέρα στην Attica Bank
EUROKINISSI

Με τον Θεόδωρο Πανταλάκη στο τιμόνι της θα παραμείνει η Attica Bank τουλάχιστον έως και την προσεχή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, καθώς στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, ο ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση δηλαδή, ανακάλεσε την εντολή που είχε δώσει για άμεση σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αλλαγή διοίκησης.

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η παραίτηση του προέδρου της Attica Bank, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος αποφάσισε να διευκολύνει την κυβέρνηση, που ετοίμαζε την αποπομπή του. Κι ενώ όλοι περίμεναν πως χθες την πόρτα της εξόδου θα έβλεπε και ο κ. Πανταλάκης, ο οποίος είχε δεχθεί πριν από λίγους μήνες σωματική επίθεση μέσα στην τράπεζα από τον κ. Ρουμελιώτη, τα πάντα ανατράπηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο πρώην πλέον πρόεδρος της Attica Bank είχε κληθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, τόσο για το συγκεκριμένο επεισόδιο, όσο και για να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τον ρόλο του στη διοίκηση της τράπεζας, ο οποίος κατά τη φημολογία ήταν κάτι περισσότερο από μη εκτελεστικός…

Για την ιστορία, ο πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής, που προοριζόταν για τη θέση του προέδρου, φέρεται να απέρριψε την πρόταση που δέχθηκε. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πηγές μου, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ήταν θετικός για την αποδοχή της πρότασης.

Ωστόσο, τελικώς άλλαξε γνώμη. Πλέον, η Attica Bank θα πορευτεί με τον κ. Πανταλάκη, άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Στουρνάρα, τουλάχιστον μέχρι την επικείμενη τακτική γενική συνέλευση. Εκτός κι αν κάνει πράξη ο ΕΦΚΑ την απειλή του για σύγκληση έκτακτης ΓΣ.

Όπως έλεγε και η σχετική ανακοίνωση, επιφυλάσσεται να επανέλθει στο θέμα «όποτε το κρίνει σκόπιμο». Κάτι σαν μήνυμα προς την ΤτΕ: «Εντάξει τώρα έγινε αυτό που θέλατε, αλλά μην τραβάτε το σχοινί γιατί έχω κι άλλους τρόπους για να περάσει τελικά το δικό μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ