ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσπάθεια Λαυρεντιάδη να καθυστερήσει δικαστικά τα οφειλόμενα προς τη ΔΕΠΑ

Προσπάθεια Λαυρεντιάδη να καθυστερήσει δικαστικά τα οφειλόμενα προς τη ΔΕΠΑ
CNN Greece

Με νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΠΑ που εκδικάζονται σήμερα στην Ευελπίδων επιχειρεί η εταιρεία ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να ακυρώσει τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την εταιρεία φυσικού αερίου. Η ELFE ζητά να συνεχίσει να παραλαμβάνει φυσικό αέριο παραδίδοντας μεταχρονολογημένες επιταγές, ανεξαρτήτως λήξεως, ακόμη και παρένθετων και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, όπως οι REVERA LTD, PFIC LTD κλπ.

Η ΔΕΠΑ αντιθέτως ζητά να προπληρώνεται για το φυσικό αέριο, λαμβάνοντας και μετρητά προκειμένου να μην διογκώνεται περαιτέρω το χρέος της λιπασματοβιομηχανίας, που σήμερα κινείται στα 130 εκατ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί πως πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν τη ΔΕΠΑ, αναγνωρίζοντας ότι η ELFE στερείται φερεγγυότητας, αφού από το 2015 άρχισε να μεταβιβάζει την παραγωγική της δραστηριότητα σε τρίτες «εξωτικές» εταιρείες, με αποτέλεσμα τόσο η επιχείρηση αερίου, όσο και άλλοι πιστωτές, να κινδυνεύουν να μην μπορούν να ικανοποιηθούν για τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας.

Μετά την έκδοση απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει τη ΔΕΠΑ, η πλευρά Λαυρεντιάδη προσέφυγε ξανά στα δικαστήρια χωρίς επιτυχία ζητώντας να συνεχίσει να πληρώνεται με βάση τις συμφωνίες που είχε συνομολογήσει ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος το 2016, για τις οποίες το τέως στέλεχος της επιχείρησης αερίου διώκεται σήμερα για απιστία.

Από νωρίς το πρωί έχουν μεταφερθεί με πούλμαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συγκεντρωμένοι για να υποστηρίξουν την πλευρά της λιπασματοβιομηχανίας ELFE. Ωστόσο, πηγές από την Καβάλα κάνουν λόγο για κόσμο που επιστρατεύτηκε χωρίς να έχει σχέση εργασίας με την ΕLFE, η οποία έχει αποψιλωθεί από το 2015 τελείως, ακόμη κι από το εργατικό της δυναμικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ