ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζικές τοποθετήσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα

Μαζικές τοποθετήσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα
Reuters

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στον απόηχο της έγκρισης της δόσης των 970 εκατ. ευρώ από το Eurogroup.

Οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλες τις διάρκειες με τις συναλλαγές να είναι αυξημένες. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς ομολόγων αυτό οφείλεται στο θετικό κλίμα που δημιουργεί η εκταμίευση της δόσης και τα νέα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, στο γεγονός ότι επίκειται πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ και στο γεγονός πως οι επικείμενες εκλογές θα αναδείξουν μια κυβέρνηση ακόμη πιο προσηλωμένη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 3,5%, από 3,7% την παρελθούσα Παρασκευή. Η δε απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 2,31%, από 2,5% προ μιας εβδομάδος και είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε να διαπραγματεύεται.

Η διαφορά απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 358 μονάδες βάσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και νέα έξοδο στις αγορές, πιθανότατα με το άνοιγμα υφιστάμενης έκδοσης, και με σκοπό να αντλήσει έως και 2 δισ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ