ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση ξεκαθαρίζει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

Δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση ξεκαθαρίζει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την προειδοποίηση ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά, επαναφέροντας στη μνήμη την αρνητική εμπειρία του πρώτου εξαμήνου του 2015, απευθύνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας σε άρθρο του στην Καθημερινή.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ξεκαθαρίζει ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι το κλειδί για την επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την ελάφρυνση του χρέους.

«Σήμερα δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση» τονίζει και καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους και τη Βουλή να συμβάλλει στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου με το οποίο υλοποιείται αυτή η συμφωνία.

Σημειώνει δε ότι επανάληψη της εμπειρίας του 2015 εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους που δύσκολα θα τους αντέξει αυτή τη φορά η ελληνική οικονομία.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Στουρνάρας προειδοποιεί ότι η ΕΕ. πλέον λόγω προσφυγικού, τρομοκρατίας και άλλων παραμέτρων θα αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολα μια νέα ελληνική κρίση.

Προειδοποιεί δε πως αυτά τα γεγονότα καθιστούν άκρως επικίνδυνη μια ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup και μεταφορά τους σε συμβούλιο κορυφής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ