Εαρινή Σύνοδος ΔΝΤ: Θετικό το Ταμείο για πρόωρη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους
Η πρόωρη αποπληρωμή, μέρους των δανείων που έχει παράσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Ελλάδα έχει σήμερα υποχρεώσεις προς το Ταμείο, συνολικού ύψους περίπου 9,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ένα μέρος αυτών των δανείων -συγκεκριμένα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ- που φέρουν ένα υψηλό επιτόκιο 5,1% αναμένεται να αποπληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.
Η Ελλάδα για να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση διασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων και τώρα πρέπει απλά να πάρει και το «πράσινο φως» από το ΔΝΤ.
Μέχρι τώρα, τα στελέχη του Ταμείου έχουν εμφανιστεί εξαιρετικά θετικά στο γεγονός της πρόωρης αποπληρωμής.
Όπως τονίζουν, είναι κάτι το οποίο θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και σίγουρα θα μειώσει και την έκθεση του Ταμείου στην Ελλάδα.
SPONSORED
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
03:00
Νέο πρόγραμμα πρόσληψης για Άτομα με Αναπηρία από τον ΟΤΑ - Επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας
02:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους συνταξιούχους από τη ΔΥΠΑ
01:00
Πώς μπορούν να προστατευθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τις ζημιές που προκαλούν οι ενοικιαστές
00:30