ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθελουσία με ηλικιακό bonus στην Alpha Bank

Εθελουσία με ηλικιακό bonus στην Alpha Bank
EUROKINISSI

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προσπάθεια των τραπεζών για περικοπές στο κόστος λειτουργίας για να αντιμετωπίσουν τα μειωμένα έσοδα, ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας στα χρόνια της κρίσης και της σημαντικής μείωσης της υγιούς ζήτησης για δανεικά.

Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες προχωρούν συνεχώς σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου για να μειώσουν τις μισθολογικές δαπάνες τους. Τα κίνητρα ωστόσο που παρέχονται κόβονται όσο περνούν τα χρόνια.

Στον χορό των σχετικών δράσεων μπήκε εδώ και λίγες ημέρες η Alpha Bank. Το πρόγραμμα θα τρέχει μέχρι και την προσεχή Παρασκευή.

Δικαίωμα αποχώρησης έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο δίκτυο 10 νομών (Λασιθίου, Χανίων, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κοζάνης, Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου). Όσοι ενταχθούν θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας εφάπαξ αποζημίωσης και μιας τριετούς άδειας μετ’ αποδοχών, με συμφωνία για καταβολή μέρους της αποζημίωσης στη λήξη της.

Και σε αυτό το πρόγραμμα παρέχονται σημαντικά κίνητρα, κυρίως ηλικιακά, που αυξάνουν το ποσό της αποζημίωσης έως και 45%. Ωστόσο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ (μεικτά) έναντι 180.000 που προσέφεραν αντίστοιχα προγράμματα στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ