ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Οι αποδόσεις των ομολόγων δεν μειώνονται λόγω ΝΔ

Τσακαλώτος: Οι αποδόσεις των ομολόγων δεν μειώνονται λόγω ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε ευθεία αμφισβήτηση εκείνων που υποστηρίζουν πως η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων οφείλεται στην επικείμενη ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία, προχώρησε μέσω Twitter o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών με τρία διαδοχικά tweets υποστήριξε πως οι αγορές δεν έγιναν το τελευταίο διάστημα πιο θετικές για την Ελλάδα διότι απλά προεξοφλούν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία.

Όπως σχολίασε, τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές, καθώς το spread για το δεκαετές ομόλογο ήταν στις 420 μονάδες και τα διεθνή επιτόκια έπαιρναν την ανιούσα. Σήμερα και αφού η χώρα έχει πραγματοποιήσει έξοδο στις αγορές με μεγάλη επιτυχία ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται πως οι αποδόσεις πέφτουν επειδή οι αγορές προεξοφλούν νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Μας λέει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης ότι από το Δεκέμβρη έως σήμερα αυτό που άλλαξε είναι ότι οι αγορές βλέποντας τη σταθερή μείωση της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ άρχισαν να προεξοφλούν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία», έγραψε σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ