ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές σε λογαριασμούς επαγγελματιών συλλέγει η ΑΑΔΕ

Στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές σε λογαριασμούς επαγγελματιών συλλέγει η ΑΑΔΕ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μπορεί το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να άνοιξε στις 28 Μαρτίου, ωστόσο η φορολογική διοίκηση ακόμη εμπλουτίζει τη βάση δεδομένων της για να κάνει διασταυρώσεις σχετικές με το κτίσιμο του αφορολογήτου βάσει των ηλεκτρονικών πληρωμών που έγιναν το 2018.

Η ΑΑΔΕ, σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων, ζήτησε από τις τράπεζες να αποστείλουν και συγκεντρωτικά ανά ΑΦΜ τα στοιχεία των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα που είχαν οι φορολογούμενοι το 2018.

Στα συγκεντρωτικά αυτά στοιχεία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι συναλλαγές με επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2019. Μάλιστα, για αυτήν τη δουλειά, τους παρείχε προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών, η οποία τρέχει από τις 22 Απριλίου.

Στα στοιχεία που θα αποστείλουν οι τράπεζες θα περιλαμβάνονται τώρα και οι ηλεκτρονικές πληρωμές που είχαν πραγματοποιήσει πέρυσι οι φορολογούμενοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς επαγγελματιών.

Οι συναλλαγές αυτές, οι οποίες μετράνε για το κτίσιμο του αφορολογήτου, δεν είχαν φανεί στο αρχικό αρχείο που πήρε από τις τράπεζες η ΑΑΔΕ καθώς οι λογαριασμοί αυτοί δηλώθηκαν ως επαγγελματικοί στο πρώτο δίμηνο του 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ