ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρους μόλις 64.045 ευρώ εισέπραξε το Δημόσιο την τριετία 2012-2014 από το διαδικτυακό τζόγο

Φόρους μόλις 64.045 ευρώ εισέπραξε το Δημόσιο την τριετία 2012-2014 από το διαδικτυακό τζόγο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχο του παράνομου διαδικτυακού τζόγου προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στη Βουλή.

Ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για ασήμαντα έσοδα που εισπράττει μέχρι σήμερα το Δημόσιο από τον διαδικτυακό τζόγο, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές για να ελέγχονται πλέον και να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρωθούν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, από τις 24 εταιρείες διαδικτυακού τζόγου που υπάρχουν στην Ελλάδα το 2012 το Δημόσιο εισέπραξε μόλις 31.179 ευρώ, το 2013 μόλις 5.500 ευρώ και το 2014 περίπου 27.366 ευρώ.

Για αστεία ποσά, έκανε λόγο ο κ. Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας πρέπει να δει από αυτήν κυβέρνηση ότι υπάρχει κράτος δικαίου.

«Δεν θα αφήσουμε κανένα να φοροδιαφεύγει. Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και καταλήξουμε για τον διαδικτυακό τζόγο, θα φέρουμε νομοθετικές ρυθμίσεις με νέες άδειες, και θα θεσπιστεί ένα σαφές πλαίσιο φορολογικού ελέγχου», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Τέλος, ανακοίνωσε πως θα ενισχυθεί η συνεργασία των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων, λέγοντας πως πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει το νέο αναδιοργανωμένο ΣΔΟΕ το οποίο θα έχει ειδικό τμήμα για τον διαδικτυακό τζόγο και θα είναι σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ