Αλλαγές στις διατραπεζικές συναλλαγές ΔΙΑΣ: Ακριβότερες οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ
Αλλαγές στο κόστος των αναλήψεων μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών αναμένονται εντός των επόμενων μηνών.
Σήμερα η προμήθεια για την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας κυμαίνεται από 1,3 έως 2,2 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της ανάληψης, αλλά και το πιστωτικό ίδρυμα που εξέδωσε την κάρτα που χρησιμοποιείται.
Μετά τις αλλαγές στις διατραπεζικές συναλλαγές ΔΙΑΣ, το κόστος της προμήθειας υπολογίζεται να φτάσει μέχρι και τα τρία ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι λόγοι για τους οποίους οι τράπεζες ακριβαίνουν τις διατραπεζικές συναλλαγές είναι η αύξηση του κόστους της μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα, η εναρμόνιση του κόστους χρήματος που παίρνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες όταν επισκέπτονται τη χώρα μας, έτσι ώστε να μην πληρώνουν περισσότερα από όσα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά και η αύξηση των εσόδων για τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αλλαγή του κόστους των διατραπεζικών συναλλαγών αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το φετινό καλοκαίρι.
Σαουδική Αραβία: Δύο εκρήξεις στο Ριάντ - Αναχαιτίστηκε πύραυλος των Χούθι
07:41
Jensen Huang (Nvidia): Το σχέδιο για την ευρωπαϊκή αυτονομία στο ΑΙ και τα επόμενα data centers
07:32
Σαουδική Αραβία: Ακούστηκαν εκρήξεις τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ριάντ
07:31
Δύο ισχυροί σεισμοί 6,9 και 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά των Βανουάτου - Προειδοποίηση και για τσουνάμι
07:26