Φορολογικές δηλώσεις 2019: Έχει εκκαθαριστεί το 30% του συνόλου των δηλώσεων
Έως σήμερα έχει εκκαθαριστεί το 30% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων και αυτό που προκύπτει είναι πως τα χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με τα πιστωτικά εκκαθαριστικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από τις 28 Μαρτίου που άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των εντύπων Ε1 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο Taxisnet περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και έχουν εκκαθαριστεί 1.846.484 φορολογικές δηλώσεις.
Από τις εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι 1.164.885 δηλώσεις είναι μηδενικές (το 63,09% του συνόλου), οι 470.692 είναι χρεωστικές (το 25,49% του συνόλου) και οι 210.907 δηλώσεις είναι πιστωτικές (το 11,42% του συνόλου).
Οι χρεωστικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε συνολικό φόρο 270 εκατ. ευρώ ή σε μέσο φόρο 572 ευρώ ανά φορολογούμενο. Οι πιστωτικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου 56,4 εκατ. ευρώ περίπου ή 258 ευρώ ανά φορολογούμενο.
Η Ελλάδα ανεβάζει τροχιά στο Διάστημα: Το σχέδιο των 350 εκατ. και το οικοσύστημα που χτίζεται
07:36
Aντίποινα ΗΠΑ - Ιράν στον Κόλπο: Εκατέρωθεν χτυπήματα μετά την επίθεση στα Στενά του Ορμούζ
07:33
Αλλάζουν οι ηλεκτρονικές παραγγελίες από Temu και Shein - Επιπλέον 3 ευρώ ανά είδος
07:21
Δημήτρης Μαρκόπουλος στο CNN Greece: «New age Βαρουφακιάδα οι πολίτες δεν θα πάρουν»
07:15