ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Τα 11 βήματα για να ρυθμίσετε τα χρέη σας

120 δόσεις: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Τα 11 βήματα για να ρυθμίσετε τα χρέη σας
Eurokinissi

Άνοιξε η εφαρµογή στο Τaxisnet για τη ρύθµιση των 120 δόσεων προς την εφορία. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούµενοι που έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς τις εφορίες αναµένεται να κάνουν χρήση της ρύθµισης, πραγµατοποιώντας παράλληλα και µια νέα έναρξη της σχέσης τους µε τη φορολογική διοίκηση, µακριά από προσαυξήσεις, τόκους και κατασχέσεις.

Μπορείτε να κάνετε την αίτηση ρύθμισης των οφειλών σας ΕΔΩ.

Για να προχωρήσει ένας φορολογούµενος στη ρύθµιση των οφειλών του προς τη φορολογική διοίκηση, θα πρέπει να ακολουθήσει τα έντεκα παρακάτω βήµατα σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος»:

• Θα εισέλθει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ανεξάρτητης Αρχής Δηµοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και θα κάνει την επιλογή «Ιδιώτες».

• Στην επιλογή «Αίτηση Ρύθµισης Οφειλών» θα κάνει είσοδο στην εφαρµογή.

• Στη συνέχεια θα εισαγάγει τους προσωπικούς κωδικούς του Τaxisnet.

• Θα πρέπει να κάνει την επιλογή της κατάλληλης ρύθµισης, δηλαδή της ρύθµισης µε απαλλαγή προσαυξήσεων που είναι ενεργοποιηµένη, που φέρει τον κωδικό P6.

• Το σύστηµα στη συνέχεια θα του εµφανίσει το ληξιπρόθεσµο υπόλοιπο το οποίο µπορεί να ενταχθεί στη ρύθµιση.

Βάσει του ύψους του εισοδήµατος το σύστηµα υπολογίζει αυτόµατα το ποσό της µηνιαίας δόσης που θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να καταβάλει ο φορολογούµενος για να ενταχθεί στη ρύθµιση.

• Στη συνέχεια θα επιλέγει ο ίδιος τον αριθµό των δόσεων που επιθυµεί και το ακριβές ποσό της δόσης.

• Θα απαντά µε τσεκαρίσµατα σε µια σειρά ερωτήσεων που θα του θέτει το σύστηµα και θα τσεκάρει και τη δήλωση ότι όλα όσα έχει δηλώσει είναι ακριβή.

• Θα εµφανίζεται η αίτηση την οποία και θα πρέπει να υποβάλει. Το σύστηµα στη συνέχεια θα εµφανίζει τα στοιχεία της αίτησης µαζί µε την Ταυτότητα Ρυθµισµένης Οφειλής, δηλαδή τον πολυψήφιο αριθµό που θα χρησιµοποιεί για να πληρώνει σε τράπεζα τις δόσεις της ρύθµισης.

• Για να ενεργοποιηθεί η ρύθµιση, θα πρέπει ο οφειλέτης να καταβάλει την πρώτη δόση της ρύθµισης εντός τριών εργάσιµων ηµερών από την υποβολή και έγκριση της αίτησης.

• Οταν καταβληθεί η πρώτη δόση, η ρύθµιση ενεργοποιείται και εµφανίζει την ένδειξη «ενεργοποιηµένη».

Παραδείγµατα


Φορολογούµενος έχει ετήσιο εισόδηµα 6.000 ευρώ και χρωστά 1.200 ευρώ. Μπορεί να ρυθµίσει τις οφειλές του σε έως 40 δόσεις των 30 ευρώ η καθεµία.

Ελεύθερος επαγγελµατίας έχει ετήσιο εισόδηµα ύψους 15.000 ευρώ και οφειλή ύψους 1.000 ευρώ. Προκύπτει ότι µπορεί να δαπανά κάθε χρόνο για τη ρύθµιση το ποσό των 360 ευρώ, δηλαδή µηνιαίως 30 ευρώ. Μπορεί να ρυθµίσει την οφειλή του σε έως 33 δόσεις των 30 ευρώ.

Φορολογούµενος έχει ετήσιο εισόδηµα ύψους 25.000 ευρώ και οφειλή ύψους 5.000 ευρώ. Υποχρεώνεται να δαπανά ετησίως για τη ρύθµιση 900 ευρώ ή 75 ευρώ τον µήνα. Μπορεί να ρυθµίσει την οφειλή του σε 67 δόσεις των 75 ευρώ.
Οφειλέτης έχει ετήσιο εισόδηµα ύψους 30.000 ευρώ και οφείλει από φόρους το ποσό των 10.000 ευρώ. Υποχρεώνεται να δαπανά ετησίως για τη ρύθµιση το ποσό των 1.400 ευρώ ή 117 ευρώ τον µήνα. Μπορεί να ρυθµίσει την οφειλή του σε 85 δόσεις των 117 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ