ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε ξεκινάνε

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε ξεκινάνε

Στη δημοσιότητα θα δοθούν μέσα στον Ιανουάριο οι επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τόνισε πως τα προγράμματα αφορούν στη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την στήριξη των υφιστάμεων τουριστικών επιχειρήσεων.

Αφού δημοσιευτούν, είπε ο κ. Χαρίτσης, θα δοθεί περιθώριο 1,5 μήνα στους ενδιαφερόμενους ώστε να ετοιμάσουν τις αιτήσεις τους, συμπληρώνοντας ότι δεν θα απαιτείται η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών παρά μόνο αφότου εγκριθεί η αίτηση.

Όπως σημείωσε στόχος του νέου ΕΣΠΑ είναι η ενίσχυση των παραγωγικών στρωμάτων της κοινωνίας που έχουν πληγεί από την κρίση και με την έννοια αυτή θα ωφεληθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέοι επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι.

Οι τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι πόροι, είπε ο κ. Χαρίτσης, θα είναι ο αγροτικός και ιδίως το κομμάτι της μεταποίησης, η ενέργεια και περισσότερο οι ανανεώσιμες πηγές και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αλλά και ο κλάδος των νέων τεχνολογιών.

Προδημοσίευση του προγράμματος "Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές"

Προδημοσίευση του προγράμματος "Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών"

Προδημοσίευση του προγράμματος "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα"

Προδημοσίευση του προγράμματος "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ