Ασφαλιστικό: Ειδική επιτροπή για τους ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ
Στροφή 180 μοιρών κάνει η κυβέρνηση καθώς, τώρα προαναγγέλλει ειδική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει το καθεστώς που θα ισχύσει για «μπλοκάκια» και αυτοαπασχολούμενους του ΟΑΕΔ.
Τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει το καθεστώς με το οποίο θα καταβάλλουν τις εισφορές τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποφάσισαν οι Γ. Κατρούγκαλος και Τρ. Αλεξιάδης.
Η σύσταση μικτής τεχνικής επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου Οικονομικών, εκπροσώπων φορέων των ανεξάρτητων απασχολουμένων (γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου αποφασίστηκε σήμερα κατά τη συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τον υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Στόχος της επιτροπής θα είναι να μελετήσει και να διατυπώσει προτάσεις για τον εξορθολογισμό της εισφοροδοτικής ικανότητας των αυτοαπασχολουμένων αναφορικά με τα όσα προβλέπονται από τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
Είχαν προηγηθεί σωρεία αντιδράσεων στην πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου που υπέβαλλε σε κόμματα και Παυλόπουλο ο υπουργός Εργασίας, το οποίο κατάγραφε μεγάλες μεταβολές στις ασφαλιστικές εισφορές.
Διαβάστε ακόμη
Κατρούγκαλος: Λαμβάνεται μέριμνα για τα μπλοκάκια και άλλες ειδικές κατηγορίες
Προς ενοποίηση είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2017
Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Αδάμι Επιδαύρου
21:06
Λύση στις ακριβές διακοπές το ταξίδι με ΙΧ - Γιατί οι Έλληνες επιλέγουν διαδρομές χωρίς διόδια
20:56
Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 60χρονου
20:45
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό - Επιχείρηση της Πυροσβεστικής
20:35