ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καρατομήθηκε» ο Δημήτρης Τζώρτζης από τη ΔΕΠΑ

«Καρατομήθηκε» ο Δημήτρης Τζώρτζης από τη ΔΕΠΑ
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αποδίδοντάς του ευθύνες για τη δρομολόγηση νομικών κινήσεων εναντίον της συνεχιζόμενης απεργίας των εργολαβικών εργαζομένων της επιχείρησης.

Ο Δημήτρης Τζώρτζης είχε προσφύγει κατά της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ, κίνηση που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Ενέργειας το οποίο ζήτησε να ανακληθεί η σχετική νομική κίνηση.

Συγκεκριμένα χθες θυροκολλήθηκε αγωγή κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Πανελληνιά Ομοσπονδία Ενέργειας στη ΔΕΠA και κατά των δύο σωματείων μελών της (ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ) για την συμμετοχή τους στην απεργία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, η αγωγή τυπικά έγινε από τις δύο εργολαβικές εταιρείες, αλλά επί της ουσίας δόθηκε η εντολή από τους Διοικούντες της ΔΕΠΑ.

Δεδομένου ότι η Πανελληνιά Ομοσπονδία Ενέργειας επιτέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εξέλιξη αυτή, ο κ. Σταθάκης προχώρησε στην «καρατόμηση» του κ. Τζώρτζη, φοβούμενος τις πολιτικές προεκτάσεις.

Να σημειωθεί πως οι περίπου 140 εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον κ. Σταθάκη πως θα προσληφθούν. Προχθές όμως ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του σωματείου τους πως λόγω εκλογών δεν μπορεί να προχωρήσει καμία πρόσληψη παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας πριν από περίπου δύο μήνες για την απορρόφησή τους από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ