ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακατάπαυστες οι τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα – Πέφτουν οι αποδόσεις

Ακατάπαυστες οι τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα – Πέφτουν οι αποδόσεις
Pixabay

Προοπτικές μακροημέρευσης στην ελληνική οικονομία βλέπουν οι επενδυτές και για αυτό τοποθετούνται μαζικά στα ελληνικά ομόλογα

Οι αποδόσεις των δεκαετών και πενταετών τίτλων κινούνται σήμερα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα εν μέσω αναλύσεων που μιλούν για αυτοδυναμία της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές.

«Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει κατά πάσα πιθανότητα αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές, ενώ σε ένα δεύτερο εναλλακτικό και λιγότερο πιθανό σενάριο θα προχωρήσει σε συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ», εκτίμησαν σχετικά οι αναλυτές της Eurasia.

Στον απόηχο αυτών των εκτιμήσεων το δεκαετές ελληνικό ομόλογο αναφοράς σημειώνει απόδοση 2,98% και υποχωρεί κατά 2,39%. Το πενταετές ομόλογο υποχωρεί κατά 4,14% σε σχέση με χθες και σημειώνει απόδοση 1,805%.

Αν και η διαφορά απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομόλογου με το δεκαετές γερμανικό ομόλογο έχει υποχωρήσει στις 318 μονάδες βάσης, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο ιταλικό τίτλο έχει περιοριστεί σήμερα στην περιοχή των 26 μονάδων.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία διότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας βρίσκεται 3-4 βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική διαβάθμιση (investment grade) στην οποία εντάσσεται η Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ