ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Σε λάθος κατεύθυνση οι παροχές Τσίπρα

Ντομπρόβσκις: Σε λάθος κατεύθυνση οι παροχές Τσίπρα
EPA

Με αιχμηρό τόνο σχολίασαν ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί τις παροχές που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση πριν τις πρόσφατες εκλογές, τονίζοντας πως αποτελούν σοβαρό πισωγύρισμα.

Αναφερόμενος σε συνέντευξη Τύπου στην τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι οι θεσμοί διαπιστώνουν πως το μεταρρυθμιστικό μομέντουμ έχει επιβραδυνθεί.

«Η έκθεση δείχνει πως το πακέτο παροχών έχει κόστος και δεν προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι σημαντικό να μη διαταραχθεί η πρόοδος των τελευταίων χρόνων και η έξοδος της χώρας στις αγορές. Υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο για λάθη», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί είπε πως αν και η Ελλάδα ξεκίνησε καλά στη μεταμνημονιακή εποχή, ωστόσο πλέον καταγράφονται μια σειρά καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις. Σε ότι αφορά στο πακέτο παροχών δεν θέλησε να υψώσει πρόσθετα τους τόνους και είπε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν τα στοιχεία για να προσδιοριστούν επακριβώς τα κόστη.

Να σημειωθεί πως σε πίνακα πως εμπεριέχεται στην έκθεση των θεσμών υπάρχει η αναφορά ότι οι προεκλογικές παροχές που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα το Μάιο θα κοστίσουν μεταξύ 1,1% και 1,4% του ΑΕΠ το 2019 και μεταξύ 1,2% και 1,5% του ΑΕΠ το 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ