ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Οι χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι μέσω των οποίων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων και νέων ενέσεων ρευστότητας, οδηγούν σήμερα σε ράλι τα ομόλογα της ευρωζώνης και σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα σε μέσα επίπεδα στο 2,86%, με την απόσταση έναντι της απόδοσης του ιταλικού δεκαετούς τίτλου σε μόλις 40 μονάδες βάσης. Στους πενταετείς τίτλους, η απόδοση διαμορφώνεται στο 1,702%, με μείωση 3,04% σε σχέση με χθες.

Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 3,49% και διαμορφώνεται στο 2,404%, η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου αγγίζει το 0,576% με πτώση πάνω από 6% σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα, ενώ η απόδοση του πορτογαλικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει πτώση άνω του 5% στο 0,644%.

Σε σχέση με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων οι επενδυτές ζυγίζουν επιπρόσθετα στις αποφάσεις τους την προοπτική επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές παρά τα ανησυχητικά ευρήματα της Κομισιόν με την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ