Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στους θεσμούς περιέγραψε τους τρόπους ελάφρυνσης του χρέους
Μείωση επιτοκίων, μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και αξιοποίηση των κερδών του ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) περιλαμβάνει το σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους όπως το περιέγραψε ο Ράσμους Ρέφερ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας στους θεσμούς.
Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που από Ευρωπαίο αξιωματούχο γίνεται αναφορά στην ανάγκη μείωσης των επιτοκίων με τα οποία έχει δανείσει την Ελλάδα η ευρωζώνη.
Σχολιάζοντας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο Ρέφερ ξεκαθαρίζει ότι κατέστη αναγκαία επειδή «εκτροχιάστηκε» η ελληνική οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Ως τις βασικές προκλήσεις για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αναφέρει πως σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων προσθέτοντας πως σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να πωληθούν κάποια από αυτά.
Ο Γερμανός αξιωματούχος εστιάσει στην ανάγκη η Ελλάδα να φτιάξει ένα δίκαιο και αναλογικό ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς ωστόσο να υπεισέρχεται σε σχετικές λεπτομέρειες.
Τέλος, προειδοποιεί πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να μην υλοποιήσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί.
SPONSORED
CNNi: Το Ισραήλ έστειλε στρατεύματα στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν
16:30
Μουντιάλ: Η ζέστη μπαίνει στο παιχνίδι - Κρας τεστ για την προσαρμογή του αθλητισμού στο θερμό κλίμα
16:18
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση 35 μελών που δρούσε σε Πολεοδομίες - 6 οι συλλήψεις μέχρι τώρα
16:06
Άντονι Χεντ: Οι κορυφαίες στιγμές στο «Buffy the Vampire Slayer» και το αντίο της Σάρα Μισέλ Γκέλαρ
16:00