ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Η χώρα έχει ξαναμπεί στον επενδυτικό χάρτη

Σταθάκης: Η χώρα έχει ξαναμπεί στον επενδυτικό χάρτη

“Έκλεισε ο κύκλος των μνημονίων στην Ελλάδα με τέσσερις σημαντικές επιτυχίες”, τόνισε στο πλαίσιο του δεύτερου φόρουμ invest.gr o υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας κύριος Γιώργος Σταθάκης.

Οι επιτυχίες αυτές ήταν σύμφωνα με τον κύριο Σταθάκη η σταθεροποίηση των δημοσιονομικών, η σταθεροποίηση των τραπεζών, μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον κύριο Σταθάκη έχει επέλθει σταθερότητα στα οικονομικά της χώρας και έκλεισε το χάσμα στο εξωτερικό ισοζύγιο λόγω των εξαγωγών και του τουριστικού συναλλάγματος.

Αναφορικά με όσα έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά σύμφωνα με τον κύριο Σταθάκη στο να επιστρέψει η Ελλάδα στον επενδυτικό χαρτί ήταν πρώτον η σημαντική μεταρρύθμιση στο χωροταξικό καθώς όπως είπε ο υπουργός, η Ελλάδα βίωνε έναν επενδυτικό και χωροταξικό αναχρονισμό και σημείωσε ειδικότερα ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι δασικοί χάρτες και το κτηματολόγιο.

Το δεύτερο σημαντικό σύμφωνα με τον κύριο Σταθάκη ήταν η μείωση της γραφειοκρατίας σε πολλούς τομείς και η επέκταση των της ηλεκτρονικής μορφής συναλλαγών όπως για παράδειγμα στις πολεοδομίες, το τρίτο σημαντικό είναι το φορολογικό σύστημα το οποίο μέσα στο πλαίσιο των διαφορετικών προγραμμάτων που έχουν και θα έχουν τα κόμματα εγγυάται για τα επόμενα χρόνια σταθερότητα και διαφάνεια. Τέλος είναι σύμφωνα με τον κύριο Σταθάκη σημαντική η αναβάθμιση της χώρας διεθνώς και στο σημείο αυτό ανέφερε διάφορα ενεργειακά project τα οποία όπως είπε δείχνουν πως η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί και βρίσκεται στον χάρτη των επενδυτικών προορισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ