ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Καντώρος: Οι ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν αναμόρφωση του ασφαλιστικού

Ι. Καντώρος:  Οι ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν αναμόρφωση του ασφαλιστικού

«Η προσέλκυση επενδύσεων προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα, βελτιώσεις στο φορολογικό σύστημα, ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας για ξένες επενδύσεις»

Αυτά είπε μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του δεύτερου ΙnvestGR forum ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Ιωάννης Καντώρος.

Αναφορικά με την ασφαλιστική αγορά, ο κύριος Καντώρος υποστηρίζει ότι σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι πιο φερέγγυες από ποτέ καθώς διαθέτουν κεφάλαια ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ και καθώς υπάρχει ένα αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο το οποίο αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα ο κύριος Καντώρος υποστηρίζει ότι οι εταιρίες σήμερα μπορούν να υποστηρίξουν τον ιδιωτικό πυλώνα ασφάλισης. Υποστηρίζει όμως θα πρέπει να γίνει μία συνολικότερη αναμόρφωση του ασφαλιστικού χάρτη στην χώρα ώστε να μην υπάρχουν υπέρογκες εισφορές στον πρώτο πυλώνα ασφάλισης του για να μπορέσει να υπάρξει πρόσθετη αποταμίευση σε δεύτερο και τρίτο πυλώνα. Σύμφωνα με τον κύριο Καντώρο το θέμα το ασφαλιστικό θα πρέπει να ιδωθεί συνολικά με καλύτερη κατανομή των πόρων ως τους τρεις πυλώνες ασφάλισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ