Συνεχίζουν τις αγορές ελληνικών ομολόγων οι επενδυτές
Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού ομολόγου, διαμορφώνεται τη Δευτέρα στις 296 μονάδες.
Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου είναι στο 2,69%, επίπεδα που αποτελούν ιστορική χαμηλή απόδοση. Η δε απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου είναι στο 1,565%.
Η πτώση των αποδόσεων οφείλεται στις συνεχιζόμενες αγορές ελληνικού χρέους από επενδυτές. Είναι ενδεικτικό πως από τις συναλλαγές που διενεργούνται στην ΗΔΑΤ τις τελευταίες ημέρες το 80% αφορά σε εντολές αγοράς και το 20% σε εντολές πώλησης. Τον Μάιο η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών στα ελληνικά ομολόγα ήταν στα 230 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο έχει ήδη ανέλθει στα 280 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία φορά που το spread των ελληνικών χρεογράφων ήταν στις 296 μονάδες η Ελλάδα είχε πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒΒ+. Σήμερα η αξιολόγηση της χώρας μας είναι μόλις στο Β+, αλλά αυτό δεν πτοεί τους επενδυτές.
Σοκ στο Περού: Έκρυβαν 3.000 ταραντούλες σε κάλτσες για να τις μεταφέρουν στη Γερμανία
05:45
ΟΗΕ: Η Ρεβέκα Γκρίνσπαν παραμένει το φαβορί για τη διαδοχή του Γκουτέρες
05:17
Πώς θα κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης: Η διαδικασία «βήμα βήμα» - Προσοχή στο ΑΦΜ
05:00
Βουτιά στις ασιατικές αγορές μετά το sell-off στη Wall Street – Πτώση άνω του 8% για τον Kospi
04:09