ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταχύνονται οι διοικητικές αλλαγές στη ΔΕΠΑ

Επιταχύνονται οι διοικητικές αλλαγές στη ΔΕΠΑ
EUROKINISSI

Τρεις εβδομάδες πέρασαν από τότε που ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ζήτησε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου τηςΔημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) Δημήτρη Τζώρτζη.

Ωστόσο, ο κ. Τζώρτζης δεν έχει ακόμη παραιτηθεί, αφενός διότι αξιώνει αποζημίωση ύψους 16.000 ευρώ, αφετέρου διότι ζητεί αιτιολογημένη γνώμη για την απομάκρυνσή του, με δεδομένο ότι αρνείται τον λόγο που επικαλέστηκε ο προϊστάμενος υπουργός του και είχε να κάνει με την προσφυγή στα δικαστήρια των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ.

Η ουσία είναι ότι η ΔΕΠΑ επί τρεις εβδομάδες γνωρίζει σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας, ενώ οι μέτοχοί της, το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ, δεν αναλάμβαναν μέχρι πριν από λίγα 24ωρα την ευθύνη σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης για την απομάκρυνση του Τζώρτζη, επικαλούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης.

Ωστόσο, ο κ. Σταθάκης κάλεσε σε σύσκεψη τις διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ, ζητώντας τους την απομάκρυνση του κ. Τζώρτζη και τεκμηριώνοντας τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με πηγές, έχει βρεθεί η λύση και είναι πλέον θέμα 24ωρών η απομάκρυνσή του.

Σε κάθε περίπτωση τίθεται ζήτημα για την ακυβερνησία στη ΔΕΠΑ για την οποία έχουν ήδη προειδοποιήσει τόσο το ΔΣ όσο και οι υπηρεσίες της εταιρείας. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή σοβαρή κρίση με τον ανεφοδιασμό της χώρας από φυσικό αέριο και η ΔΕΠΑ αναγκάστηκε να εκδώσει καθησυχαστική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ