ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουμπ: Κινούμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση

Στουμπ: Κινούμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση
Γραφείο Τύπου Υπουργείου Οικονομικών

Επαινετικούς τόνους υιοθέτησε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Ελσίνκι.

Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Στουμπ εξέτασαν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τα ανοικτά ζητήματα της επικείμενης πρώτης αξιόλογησης, το ρόλο του ΔΝΤ, την προσφυγική κρίση και την ελάφρυνση του χρέους.

Όπως ανέφερε η Ελλάδα έχει σημειώσει καλή πρόοδο στην υλοποίηση των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων.«Είμαι χαρούμενος που διαπιστώνω την πρόοδο που έχει υπάρξει στην Ελλάδα, σε όρους χρηματοοικονομικής σταθερότητας, δημοσιονομικών μέτρων και δομικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών.

«Κινούμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Φινλανδός υπουργός , ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει υιοθετήσει σκληρή στάση έναντι της Ελλάδος.

Ο κ. Στουμπ ερωτήθη από τους δημοσιογράφους αν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδος από την ευρωζώνη όπως είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».

Σε ανάρτηση στο twitter, ο Στουμπ χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο καλή.
«Καλή η συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Εξαιρετικός συνάδελφος. Καλή συνεργασία και εμπιστοσύνη. Τα λέμε στο Eurogroup την Πέμπτη», αναφέρει το μήνυμα του Στουμπ.

Όπως αναφέρει το tweet του Πάσι Ραχάλα, ειδικού συμβούλου του Στουμπ, ο Φινλανδός υπουργός μίλησε και για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δηλώνοντας ότι η «Φινλανδία επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τη συνάντηση και τις συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλογό του, Αλεξάντερ Στουμπ, στο Ελσίνκι. «Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

Αύριο ο κ. Τσακαλώτος θα δει στην Ολλανδία τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμκαι και την Τετάρτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Την Πέμπτη ο κ. Τσακαλώτος θα μετάσχει στο Eurogroup στις Βρυξέλλες και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή μετά τη συνεδρίαση του Ecofin προκειμένου να υποδεχθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου τους εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ