ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου οι θεσμοί

Στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου οι θεσμοί
EUROKINISSI

Αν και οι θεσμοί έχουν προγραμματίσει να επιστρέψουν στην Αθήνα για την τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο, ωστόσο το πρώτο ραντεβού τους με τη νέα κυβέρνηση θα γίνει σχεδόν μία εβδομάδα μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Με αφορμή το ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει το Economist στο Grand Resort Λαγονήσι στις 16-17 Ιουλίου 2019 με τίτλο «Η Ευρώπη: Αφήνοντας πίσω την αναποφασιστικότητα;» οι θεσμοί θα επανέλθουν στην Ελλάδα.

Και όπως συνηθίζουν να κάνουν θα αξιοποιήσουν το βήμα του συνεδρίου για να στείλουν τα μηνύματα που θέλουν στη νέα κυβέρνηση, καθορίζοντας από νωρίς την ατζέντα των διαπραγματεύσεων του φθινοπώρου.

Στο συνέδριο του Economist αναμένεται να μιλήσουν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο πρόεδρος του EuroWorking Group Χανς Φάιλμπριφ, ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν και ο επικεφαλής της αποστολής του ESM στην Αθήνα Νικόλα Τζιαμαρόλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ