ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση Τσίπρα για επέκταση των 120 δόσεων στις επιχειρήσεις με ΠΝΠ

Πρόταση Τσίπρα για επέκταση των 120 δόσεων στις επιχειρήσεις με ΠΝΠ
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)

Την επέκταση των 120 δόσεων και για τη ρύθμιση των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. 

Όπως δήλωσε, εάν συμφωνούν και τα υπόλοιπα κόμματα μπορεί να νομοθετηθεί η συγκεκριμένη αλλαγή στη ρύθμιση ακόμα και τώρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Έτσι, την ώρα που οι επιχειρήσεις έχουν γυρίσει την πλάτη στη νέα ρύθμιση, ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ3 δήλωσε πρόθυμος να προωθήσει άμεσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις με τζίρο ως 2 εκατ. ευρώ να ρυθμίζουν τις οφειλές τους στην εφορία μέχρι και 120 δόσεις.

Προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να δεχθούν αυτήν την επέκταση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η ΝΔ, η οποία σύμφωνα με τον Τσίπρα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων σε Ταμεία και εφορία.

Ωστόσο, η ΝΔ στο πρόγραμμά της, έχει ενσωματώσει τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που απαιτούνται στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία η ρύθμιση θα πρέπει να αφορά όλους και οι 120 δόσεις να ισχύουν και για επιχειρήσεις.

Η ρύθμιση σήμερα προσφέρει μόνο 24 μηνιαίες δόσεις για τις τακτικές οφειλές των επιχειρήσεων δηλαδή για οφειλές που έχουν προκύψει από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και έως 36 δόσεις για τις έκτακτες οφειλές (οφειλές μετά από έλεγχο κ.λπ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ