ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες παραβάσεις σε πρατήρια που πωλούν υγραέριο κίνησης

Αυξημένες παραβάσεις σε πρατήρια που πωλούν υγραέριο κίνησης
EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών των πρατηρίων καυσίμων με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου και τη διαβίβαση δεδομένων των παραστατικών πωλήσεων, που εκδίδονται προς τη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για πανελλαδική επιχείρηση με συγκεκριμένη στόχευση σε επιχειρήσεις, που αναδείχτηκαν από ανάλυση κριτηρίων κινδύνου, βάσει της εφαρμογής, η οποία διαχειρίζεται τα δεδομένα των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών.

Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα της χρονικής περιόδου 19.6-21.6.2019 στοχεύθηκαν 374 πρατήρια διάθεσης υγραερίου, ελέγχθηκαν 276 και διαπιστώθηκαν μέχρι στιγμής 123 υποθέσεις μη συμμόρφωσης.

Αναλυτικότερα, από τα 148 πρατήρια, που έλεγξαν οι ΔΟΥ, διαπίστωσαν ότι τα 77 δεν είχαν συνδέσει τις αντλίες τους με φορολογικές ηλεκτρονικές μηχανές. Επιπλέον, 39 πρατήρια, παρόλο που είχαν διασυνδεθεί, δεν διαβίβαζαν δεδομένα προς την ΑΑΔΕ. Στη βάση των ελέγχων αυτών οι τελωνειακές αρχές δέσμευσαν 7.700 λίτρα προπάνιο.

Η δράση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παράλληλα αξιολογούνται τα ευρήματα και συνδέονται με παλαιότερες υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ