ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύκλωμα διακίνησης προϊόντων «μαϊμού» εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ

Κύκλωμα διακίνησης προϊόντων «μαϊμού» εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέο πλήγμα σε κύκλωμα παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων κατέφερε το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές.

Ειδικότερα, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε έλεγχο που διενήργησαν στην Αττική, εντόπισαν επιχείρηση που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων, που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού.

Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν 174.790 τεμάχια στάμπες με πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών, 50.950 τεμάχια διαφόρων προϊόντων χωρίς κανένα σήμα ή στάμπα, στα οποία θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών, 2.187 τεμάχια διαφόρων ενδυμάτων, επί των οποίων είχαν ήδη τοποθετηθεί πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα) και 7 μηχανήματα εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων (στάμπες).

Κατά την επιχείρηση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα.

Από το ΣΔΟΕ ενημερώθηκαν σχετικά οι δικαιούχοι των σημάτων των νόμιμων εταιρειών, κάποιοι εκ των οποίων έλαβαν δείγματα και απέστειλαν σχετικές εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και δηλώσεις προσδιορισμού οικονομικής ζημιάς, με βάση το περιεχόμενο των οποίων, προκύπτει ότι τα κατασχεθέντα προϊόντα είναι απομίμηση γνησίων, καθώς επίσης ότι ο μέχρι στιγμής προσδιορισμός της οικονομικής ζημιάς των δικαιούχων των σημάτων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.342.488 ευρώ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ