ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΤΧΣ ζητάει αλλαγές στην διακυβέρνηση της Εθνικής Τράπεζας

Το ΤΧΣ ζητάει αλλαγές στην διακυβέρνηση της Εθνικής Τράπεζας
EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Αλλαγές στην διακυβέρνηση της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου και ταυτοχρόνως με την ιδιότητα του μετόχου στην Εθνική Τράπεζα με ποσοστό άνω του 40%, το ΤΧΣ έκανε συστάσεις, προς το σκοπό της ορθής και αποτελεσματικής τήρησης των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και της εφαρμογής βέλτιστων διεθνώς πρακτικών στο πιστωτικό ίδρυμα.

Με γνώμονα τους συγκεκριμένους σκοπούς, παρουσίασε στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Γιώργο Μιχαηλίδη μια σειρά προτάσεων για βελτιώσεις όσον αφορά στην εταιρική διακυβέρνηση αυτής.

Το Ταμείο θεωρεί ότι οι αλλαγές αυτές θα δώσουν ισχυρή ώθηση στο ισχύον πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης ενδυναμώνοντας τη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση και τη λειτουργία της Τράπεζας.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν αφού το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας μελετήσει τις προτάσεις του Ταμείου.

«Πρόδηλο ότι το Ταμείο ενεργεί πάντα στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, συνεισφέροντας στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος και θωράκισης της Εθνικής οικονομίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ