Το ΤΧΣ ζητάει αλλαγές στην διακυβέρνηση της Εθνικής Τράπεζας
Αλλαγές στην διακυβέρνηση της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου και ταυτοχρόνως με την ιδιότητα του μετόχου στην Εθνική Τράπεζα με ποσοστό άνω του 40%, το ΤΧΣ έκανε συστάσεις, προς το σκοπό της ορθής και αποτελεσματικής τήρησης των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και της εφαρμογής βέλτιστων διεθνώς πρακτικών στο πιστωτικό ίδρυμα.
Με γνώμονα τους συγκεκριμένους σκοπούς, παρουσίασε στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Γιώργο Μιχαηλίδη μια σειρά προτάσεων για βελτιώσεις όσον αφορά στην εταιρική διακυβέρνηση αυτής.
Το Ταμείο θεωρεί ότι οι αλλαγές αυτές θα δώσουν ισχυρή ώθηση στο ισχύον πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης ενδυναμώνοντας τη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση και τη λειτουργία της Τράπεζας.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν αφού το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας μελετήσει τις προτάσεις του Ταμείου.
«Πρόδηλο ότι το Ταμείο ενεργεί πάντα στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, συνεισφέροντας στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος και θωράκισης της Εθνικής οικονομίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57
Το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
23:48
Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ προωθεί μεταρρυθμίσεις στο πετρέλαιο και άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις
23:36