ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019: Σήμερα η τελευταία μέρα για υποβολή αιτήσεων

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019: Σήμερα η τελευταία μέρα για υποβολή αιτήσεων
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ σήμερα, Πέμπτη.

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι ο φοιτητής να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος ΑΦΜ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Προσοχή: Για να κάνετε την αίτηση, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2018. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση σας θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Διαδικασία υποβολής της αίτησης

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή
  • Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο το Α.Φ.Μ. του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ)
  • Τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
  • Τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ)

Η οριστική υποβολή της αίτησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ