ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η γεφύρωση των διαφορών εξετάσθηκε στη συνάντηση Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ

Η γεφύρωση των διαφορών εξετάσθηκε στη συνάντηση Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ
To tweet του Γερούν Ντάισελμπλουμ

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Άμστερνταμ.

Οι δύο άνδρες είχαν δείπνο εργασίας που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με κύκλους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών στη συνάντηση έγινε μια επισκόπηση των θεμάτων και εξετάσθηκαν σε βάθος τα ζητήματα που υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. «Ήταν μια συζήτηση σε καλό κλίμα. Μια συζήτηση με ένα πολιτικό που έδειξε πως θέλει να βρει λύσεις», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε στον κ. Τσακαλώτο ότι η αναφορά του στην ανάγκη παρέλευσης μηνών για την διαπραγμάτευση δεν αφορούσε την πρώτη αξιολόγηση, αλλά τη «συνολική λύση», περιλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους.

Προ ημερών ο πρόεδρος του Eurogroup είχε δηλώσει ότι για να κλείσει η αξιολόγηση πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και εν συνεχεία κάποια ανοιχτά δημοσιονομικά ζητήματα. Κατά τον ίδιο μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συγκληθεί Eurogroup που θα αποφασίσει για τις περαιτέρω εκταμιεύσεις και θα ανοίξει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανήρτησε στο twitter τα εξής: «Καλές συνομιλίες απόψε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κοιτάξαμε μπροστά και συζητήσαμε σχετικά με τις προκλήσεις για την Ελλάδα».

Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται εξαιρετικά ικανοποιημένη από τις συναντήσεις του κ. Τσακαλωτου με τους ομολόγους του σε Ιταλία, Πορτογαλία, Φινλανδία και Ολλανδία και εκφράζει την πεποίθηση πως και η αυριανή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο θα είναι εξίσου παραγωγική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ