ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέμα ημερών η νέα έξοδος της Ελλάδος στις αγορές

Θέμα ημερών η νέα έξοδος της Ελλάδος στις αγορές
EUROKINISSI

Στις αγορές αναμένεται να επιστρέψει η Ελλάδα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Κατά πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην έκδοση επταετούς ομολόγου αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στο διάστημα 20-22 Ιουλίου. Στόχος είναι να αντληθούν 2,5 δισ. ευρώ με ένα επιτόκιο της τάξεως του 2%.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν διαγράψει τροχιά κάθετης πτώσης μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ως αποτέλεσμα πολλών θετικών παράλληλων παραμέτρων.

Ένα μεγάλο μέρος του ράλι των τιμών των ελληνικών τίτλων συνδέθηκε με τις προσδοκίες της επενδυτικής κοινότητας για σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, το πρόγραμμα της οποίας κρίθηκε πολύ πιο φιλικό προς την ανάπτυξη σε σχέση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Χθες, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,23% (με μείωση κατά τρεις μονάδες βάσης) όταν ο τίτλος είχε εκδοθεί στις 5 Μαρτίου με απόδοση 3,9%. Το spread έναντι των γερμανικών δεκαετών ομολόγων έχει περιοριστεί στις 248 μονάδες βάσης ενώ στους πενταετείς τίτλους η διαφορά αποδόσεων διαμορφώνεται σε 182 μονάδες βάσης. Το πενταετές ομόλογο είχε χθες μέση απόδοση 1,20% όταν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας είχε αγγίξει το ιστορικό ρεκόρ του 1,02%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ