ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Θα εισηγηθούμε την πλήρη απάλειψη των capital controls

Στουρνάρας: Θα εισηγηθούμε την πλήρη απάλειψη των capital controls
AP Photo/Yorgos Karahalis

«Η Τράπεζα της Ελλάδος θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατό. Θεωρούμε ότι δεν έχουν πλέον χρησιμότητα», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πέρασαν 3 χρόνια για να έρθω στο Μέγαρο αυτό», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Μαξίμου.

«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική κουβέντα για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία», σημείωσε και εξέθεσε τα όσα συζήτησαν.

«Για το τραπεζικό σύστημα συμφωνήσαμε ότι τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά καλά αλλά χρειαζόμαστε και άλλες συστημικές λύσεις. Χρειαζόμαστε όλα τα όπλα που είναι στο τραπέζι και η κυβέρνηση θα διεκδικήσει να εφαρμοστούν όλες οι εφικτές λύσεις».

«Όσον αφορά την οικονομία, συμφώνησα ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις», είπε ακόμη και επανέλαβε τις εκτιμήσεις του σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα υπάρξει ένα δημοσιονομικό κενό φέτος. Θα έχουμε πλεόνασμα σε πλεόνασμα 2,9 του ΑΕΠ αντί για 3,5».

Ολοκληρώνοντας ο Γιάννης Στουρνάς υπογράμμισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα «είναι αρωγός στις προσπάθειες της κυβέρνησης».




Ανακοίνωση γραφείου Τύπου πρωθυπουργού

Σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σημείωσε πως ο «Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Κοινό συμπέρασμα υπήρξε ότι:

  1. Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της.
  2. Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ