ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Συνάντηση για απλούστευση διαδικασιών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Συνάντηση για απλούστευση διαδικασιών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Η απλούστευση των διαδικασιών και ο περιορισμός των εμποδίων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα (15/7) ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γεώργιος Γεωργαντάς, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κ. Σταύρο Παραδιά, τον πρόεδρο της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Χαϊδούτη και τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Γεώργιο Ρούσκα.

Η συνάντηση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έγινε στο πλαίσιο των επαφών με εκπροσώπους επαγγελματικών -επιστημονικών φορέων προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία ενημέρωση στα θέματα που αποτελούν τις προτεραιότητες του υπουργείου.

Ακολούθησε ιδιαίτερη συνεργασία με τον υφυπουργό Γεώργιο Γεωργαντά, όπου τέθηκαν θέματα σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών και τον περιορισμό των εμποδίων ως προς τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Ο υφυπουργός άκουσε τις προτάσεις των εκπροσώπων και συμφώνησε ότι άμεσα πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την επίλυση πολλών από τα ζητήματα που τέθηκαν.

Παρόμοιες συναντήσεις θα ακολουθήσουν με εκπροσώπους και άλλων φορέων για σειρά ζητημάτων που αφορούν στην απλούστευση διαδικασιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ