ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εθελουσία με έξτρα παροχές στην Τράπεζα Πειραιώς

Νέα εθελουσία με έξτρα παροχές στην Τράπεζα Πειραιώς
EUROKINISSI

Σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό της με επιπλέον κίνητρα προχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς, η διοίκηση της οποίας «τρέχει» παράλληλα τη διαδικασία απο-ενοποίησης της μονάδας διαχείρισης κόκκινων δανείων του ομίλου, το 80% της οποίας θα πουληθεί στον διεθνή όμιλο Intrum, στη βάση της συμφωνίας που υπέγραψαν πρόσφατα οι δύο πλευρές.

Πρόκειται για μια στοχευμένη δράση σε συγκεκριμένους τομείς της μητρικής και εγχώριων θυγατρικών, η οποία προβλέπει επιπλέον αποζημίωση σε όσους απασχολούνται σήμερα στο δίκτυο καταστημάτων και στις μονάδες καθαριότητας και ασφάλειας.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα και η προθεσμία υποβολής τους λήγει στις 16 Αυγούστου. Οσοι αποχωρήσουν θα λάβουν ένα εφάπαξ ποσό, από 12 έως 36 μισθούς, το ύψος του οποίου εξαρτάται από τα έτη προϋπηρεσίας και τη θέση στον όμιλο. Εκτός όμως από τις οικονομικές παροχές, δίνεται η δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων για την απασχόληση στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα (ασφαλιστικοί πράκτορες, χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ανεξάρτητοι brokers).

Επιπλέον, προβλέπεται η κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακής φύλαξης για όσους έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι και το νηπιαγωγείο. Συνεχίζεται δε η ίδια κάλυψη μέσω του ομαδικού ιατροφαρμακευτικού προγράμματος για πέντε έτη, καθώς και η προσωπική και οικογενειακή υποστήριξη. Παράλληλα, ολοκληρώνεται σύντομα η ενημέρωση των εργαζομένων της τράπεζας για τη δυνατότητα μετακίνησής τους στο νέο σχήμα που θα συσταθεί και θα αναλάβει τη διαχείριση του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της. Μέσα από τις παραπάνω κινήσεις η διοίκηση του ομίλου στοχεύει στη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 150 εκατ. ευρώ έως το 2021 και στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα είναι πιο ευέλικτος και παραγωγικός, με πιο αποδοτικές διαδικασίες. Για τα θέματα αυτά ενημέρωσε χθες επενδυτές και αναλυτές σε ημερίδα στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που θα επαναλαμβάνεται κάθε 6 μήνες περίπου, δίνοντας «χρώμα» στην αγορά για όλες τις τάσεις και εξελίξεις σχετικά με την οικονομία και τον τραπεζικό κλάδο. Η παρουσίαση διήρκεσε περίπου 3 ώρες και περιλάμβανε αναφορά στους στρατηγικούς στόχους της τράπεζας, στις τελευταίες επιχειρηματικές εξελίξεις, στην πορεία κόκκινων και υγιών δανείων, καθώς και τις εκτιμήσεις για βασικά μεγέθη ισολογισμού και για το περιθώριο βελτίωσης που αναμένεται να προκύψει σε μια ευνοϊκότερη εξέλιξη του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ